30 Eylül, 2011

Koku algısına yönelik alıştırmalar.

Montessori Eğitiminin her materyalini çok seviyorum. Eğitselliğinin yanında bir de eğlendirmesi o anları daha da kalıcı hale getiriyor. Armina’ nın çalışma anındaki mimikleri beni çok güldürdü :) mesela : karanfil kokusunu koklarken oldukça garip mimikleri vardı:) kolay değil tabii ki esansları katıksız koklamak oldukça etkili, keskin kokular.. Aşağıdaki bilgilerin bir kısmı Emel ÇAKIROĞLU WİLBRANDT ın kitabından alıntıdır.

Uygulanacak yaş : 3 - 3,5 yaş
Kullanım Amacı : Koku duyusunu hassaslaştırma.
Destekleyici : Muhtelif kokuları ayırt edebilmesini destekleme.

Materyalin özellikleri ve İşlevi
  • Aynı özelliklerde herhangi bir miktarda şişe,tuzluk vs.
  • Bunlar iki farklı renkte boyanmıştır.
  • Bunların içine belirgin kokusu olan  çeşitli meyve esansları damlatılmış pamuklar konulur.(portakal,elma,çilek,muz).
  • Kağıt mendil paketi.
  • Hazırlanan kutuların altına hata kontrolü için etiketler yapıştırılır.
Giriş olarak meyve kokularını tercih ettik. Daha sonra baharat kokularını hazırlamak istiyorum:) Bu kavonozları bulduğumda çok sevinmiştim küçücük aynı Armina nın elleri gibi:) Başlangıçta kokuları tek tek kokladı ve daha sonra eşleştirme kısmını tamamladı. Kullandığımız kokular : Muz, portakal, okaliptus, yasemin, karanfil, menekşe.



                       Pamukları kendi doldurmak istedi.